Ofrivillig promenad

I morse var jag lite sent ute och värre blev det när vagnen inte gick mellan Axel Dahlströms torg och Marklandsgatan. Snacka om snopet när vi dessutom blev uppmanade att promenera inne på spårområdet eftersom det ansågs vara den ”säkraste” lösningen.

Lyckades i alla fall ta mig helskinnad till Marklandsgatan och därifrån vidare in mot stan med buss. Enligt GP var det ett växelfel som orsakade stopp i trafiken… nu kanske vi inte ska dra för stora växlar kring detta… men jag tycker fortfarande det var ansvarslöst att släppa iväg folk på den nästan 1km långa promenaden inne på spårområdet mellan Axel och Markland.

//CivXL

Annonser

2 Responses to Ofrivillig promenad

 1. Peter skriver:

  Hela den här incidenten är bara ytterligare ett exempel i raden som visar på den totala härdsmältan inom Västtrafik och Göteborgs Spårvägar m fl inblandade leverantörer och huvudmän. Inkompetensen flödar fritt från högsta ledningen ner till ”markplan”, eller skall vi kanske säga ”källarnivån”.

 2. Trammaster skriver:

  Som säkerhetsansvariga säger till GP, efter att ha stoppat, och säkerställt att inga vagnar kunde köra på sträckan var det säkraste sättet för folk att ta sig därifrån, eftersom ett flertal personer skadat sig i försöken att gå på de gångvägar i backar som finns i bostadsområdet till höger om spåret.

  GP har en fantastisk förmåga att överdriva, sträckan längs spåren mellan hållplatserna Axel Dahlströms Torg och Marklandsgatan är 520 meter.

  Det som är det mest tragiska i det hela är att Trafikkontoret, som ansvarar för spår, ledning och växlar, inte trots att detta är tredje eller fjärde gången i år som denna växel bryts av, tar beslut om en riktig reparation alternativt utbyte av växeln, utan fortsätter att akutreparera den och låta resenärerna ta smällen i form av utebliven kollektivtrafik.

  Tänk på det vid nästa val – dagens politiker i majoritet i Göteborg bryr sig inte om ifall du kommer till skola/jobb i tid, för kollektivtrafiken är inget att satsa på (de flesta har ju kommunala tjänstebilar och har aldrig satt sin fot i kollektivtrafiken).

%d bloggare gillar detta: