Säker kärnkraft

Kort uppdatering: Verkar som om faran inte är över…
GP – Risk för ny explosion

Det som händer i Japan efter jordskalvet där igår är djupt tragiskt men samtidigt så visar det än en gång på hur sårbara vi är trots dagens högteknologiska underverk. Har läst i GP sedan igår att det håller på att inträffa en katastrof vid två kärnanläggningar nära epicentrum av skalvet och detta får mig än en gång att reflektera över Tage Danielssons berömda sannolikhetsmonolog. För hur väl vi än försöker inbilla oss själva att detta inte kommer att hända så vet vi innerst inne ATT det kommer att hända… frågan är bara när!

Hur mycket vi än matas med info om hur säker kärnkraften är så kvarstår faktum att det inte finns några garantier, särskilt inte efter att det som inte skulle kunna hända faktiskt inträffar…

//CivXL

2 Responses to Säker kärnkraft

  1. Joakim Ivarsson skriver:

    Ja, jag vill inte vara san men om man tar japan, som har tyfoner, jordbävningar, tsunamis o typ alla katatrofer som finns, och sedan bygger kärnkraftverk som bara haller till 8 pa richterskalan far man skylla sig själv.

    Shit happens men som de lobotomerade i miljöpartiet som avvecklar kärnkraft och istället importerar kolkraft fran tyskland och ryssland sa börjar man ju undra……….

    🙂 ha de bra!

%d bloggare gillar detta: