Feolia & Fukushima

Känns som om vissa nyheter helt plötsligt inte känns så stora…

Ännu en buss från Feolia har visat sig köroduglig efter att ett hjul lossnat under färd skriver GP. Samtidigt varnar japanska myndigheter för att det troligen kommer ännu en explosion vid kärnanläggningarna i Fukushima efter att kylsystemet i en tredje reaktor fallerat.

Hade denna buss tappat hjulet i förra veckan hade det  blivit krigsrubriker i GP. Nu blir det troligen endast en liten notis. Fattar inte varför kommunen inte säger upp avtalet med Veolia med omedelbar verkan och plockar in en seriös aktör istället. Än så länge har vi ju haft rent flax att ingen mist livet!

Fast, som jag inledde med, känns som om det som händer i Japan efter jordskalven gjort att man fått lite distans till saker och ting, vilket får mig att än en gång reflektera över den kandidatuppsats jag skrev för några år sedan. Vi har det trots allt rätt bra här i Sverige… ändå klagar vi över hur dåligt vi har det. Särskilt när vi jämför oss med personer omkring oss som har det bättre än oss. Vi är helt klart offer för vårt eget välstånd. Jämfört med läget i katastrofområdet så är vi oerhört privilegierade.

//CivXL

Annonser

2 Responses to Feolia & Fukushima

  1. Peter skriver:

    Jodå, vi ÄR priviligierade. Inte minsta tvekan om den saken i ett internationellt perspektiv. Och naturkatastrofen i Japan ÄR enorm. Men det hindrar inte att man kan ha relevanta klagomål ”i det lilla” även här i Sverige, Göteborg, i vår vardag.

%d bloggare gillar detta: