En vilsen nation

Idag firar Sverige sin nationaldag. 6 juni… men vad är det vi firar? Nationen är mer splittrad och vilsen än någonsin i modern tid. Utanförskapet växer och frågan om vad som är svenskt eller för den delen VEM som anses symbolisera det svenska folket verkar oroande dunkelt.

Med risk för att anklagas för att vara rasist så måste jag ändå ifrågasätta vad det är vi sysslar med! Bilden nedan är tagen från en utställning på Göteborgs Stadsmuseum. Utställningen är ett samarbete mellan Göteborg, Gammel Estrup i Danmark och Larvik i Norge. Tre länder, Tre Folk!

Tre Folk

Glenn är säkert en jätte trevlig kille. Jag känner honom inte och vem vet, kanske är han född här, kanske är han adopterad… men representativ för en svensk man av folket är han inte i mina ögon.

Kalla mig trångsynt men i mina ögon känns bilden ovan löjligt politiskt korrekt. Så urtypiskt ny-Svenskt att försöka framstå som tolerant och multi-kulti när sanningen är den att vi håller på att förlora greppet om vårt ursprung och ratar vår egen historia.

Sant att vi alla är invandrare och under årtusendena har vi importerat från och låtit oss influeras av vår omvärld. Men att låta en mycket mörkhyad ung man representera det Svenska folkets ursprung i ett försök att visa på det som är gemensamt mellan dessa tre städer resulterar i en fars! Greta från Norge, Stine från Danmark… och så Glenn från… VARIFRÅN??? Du måste skämta!!!

//CivXL

Annonser

4 Responses to En vilsen nation

 1. festinalente1 skriver:

  Det största problemet verkar många ha med att se verkligheten som den är. Så fort man ska definiera något, måste man dra en gräns mellan det som passar in och vad som faller utanför gränsen. Och då börjar bekymren att torna upp sig. Ex Sverige, svenskhet, svensk kultur och svenska traditioner. Det finns ingen, kommer aldrig att finnas en skarp och tydlig definition för dessa frågor. Och det behöver inte finnas någon heller. Varför behöver man det?

  • civxl skriver:

   Om du inte lär känna din egen historia, ditt folks traditioner, ditt ursprung och lär dig förstå hur detta påverkat hela din uppväxt så förstår jag att du har svårt att sätta upp gränser och fungera i ett civiliserat samhälle. Svea rikes lag bygger på det du skriver icke behöver finnas! Utan tydliga definitioner över vad som är rätt och fel i vårt samhälle, vad som enligt Svensk tradition och historia är accepterat och inom gränserna så faller allt vi genom århundradena byggt upp.

   Det jag vänder mig emot är det faktum att kultureliten i toleransens namn vill provocera och ej längre tolererar det som är en självklarhet bland oss med rötter i landet sedan århundraden tillbaka. Problemet blir akut när vi börjar skämmas över vilka vi är, vårt kulturarv och försöker gömma oss bakom en falsk fasad av tolerans och öppenhet när sanningen är den att den Svenska själen håller på att gå förlorad i historielöshetens bleka dimma.

   Frågan jag vill ställa är VAD är syftet med att välja en mörkhyad ung man att representera Göteborg och det svenska folket i en utställning som tar sitt avtryck i 1700-talets norden? En utställning vars syfte är att visa på det som förenar de nordiska folken.

   //CivXL

 2. festinalente1 skriver:

  Men i så fall är väl utställningens innehåll det viktigaste? Varför fastna redan när man ser affischen (eller vad det är)?
  Sverige har alltid varit ett land med influenser och utbyte med andra länder, så att klassificera företeelser som svenskt eller icke-svenskt låter sig knappast göra.Ju mer historiekunnande man skaffar sig, desto svårare blir det att definiera vad som är typiskt svenskt.
  Det är inte historielöshet som är problemet, utan snarare den snävt begränsade och starkt fokuserade historiekunskapen.
  Skam är en personlig, inre känsla, inget som dikteras av någon elit.

  • civxl skriver:

   Antar att du inte sett utställningen? Bilden är en del av utställningen och ska på något underligt sätt illustrera samhörigheten mellan de tre nordiska folken. Jag kan inte se det som något annat än ännu ett försök från multi-kulti nissarna att förlöjliga vårt gemensamma nordiska ursprung.

   Än en gång missförstår du vad det är jag reagerar mot. Vi har i Sverige idag starka strömningar av främlingsfientlighet. Istället för att bemöta dessa genom att stå upp för de traditioner våra förfäder byggde nationen på så försöker eliten förringa de värderingar som byggde vår nation. Allt var givetvis inte bättre förr… men den vilsenhet och rotlöshet som många med svenska mor och far föräldrar upplever i vårt samhälle idag är resultatet av decennier av omdefinitioner och historierevision… allt under Socialdemokratins och toleransens fana. Problemet är bara att de genuint jude-kristna värderingar som byggde vårt land inte längre tolereras av denna kulturella och politiskt drivna maktelit. Istället har resultatet blivit ett amerikaniserat och egocentriskt nonsens där dubbelmoralen frodas och allt ska ifrågasättas… utom just det som eliten hävdar är sanning i toleransens namn.

   Valet av en ung mörkhyad man att representera det Svenska folkets nordiska band visar på hur galet det är ställt. Vitt är Svart, Svart är Vitt! Moderaterna är de nya Socialdemokraterna, fast med den lilla twist att nu är det individen och inte kollektivet som är Gud! I toleransens namn har allt vad omsorg och medmänsklighet heter blivit omintetgjort! För Sverige i Tiden är vår konungs ordspråk… en kung av vår tid borde hyllas när han går på porrklubb! Rätt ska vara Rätt i toleransens namn!!!

%d bloggare gillar detta: