Reumatologen

Igår var jag ju åter hos läkaren för mina ledbesvär och denna gång så var även en reumatolog på plats för att undersöka mig. För att göra historien kort så kom reumatologen fram till att jag inte ser ut att ha någon reumatisk sjukdom… hon tog dock en massa nya blodprover som jag kommer få svar på i nästa vecka.

Med största sannolikhet kommer dessa nya prover inte heller att ge några svar på varför jag har problem med smärta i lederna så troligen är jag tillbaka på ruta ett igen… Det enda nya som framkom var det att reumatologen gissade att det kanske kunde ha att göra med att vi har psoriasis i släkten. Men, som hon sa, det är ren spekulation.

Den koppling till psoriasis som eventuellt kan finnas är att vissa personer med psoriasis kan drabbas av en överkänslighet som gör att muskelfästen lättare bli inflammerade. Om det är detta jag drabbats av så skulle det eventuellt kunna förklara mina problem… problemet är dock att jag inte fått detta bekräftat av min läkare… och även om det är det jag drabbats av så har jag ingen aning om vad som är lösningen på problemet.

Till saken hör att eftersom det inte var en reumatisk sjukdom så har läkaren fortfarande inte någon diagnos och därmed svårt att motivera en sjukskrivning gent försäkringskassan. Läkaren tyckte därför att jag skulle försöka återgå till att ”jobba” heltid ett tag och se hur det fungerar. Så från och med idag så är jag tillbaka på Media Copy på heltid… ska bli spännande att se hur detta går!

Min plan nu är att invänta svaren på de nya prover vi tog igår. Om det inte finns någon förklaring i dessa prover så måste jag gå vidare med detta på något vis. Och om läkaren då inte har något mer att tillägga så kommer jag kräva att få remiss till en expert på smärta. Om läkaren inte går med på det är frågan om det inte är dax att byta läkare.

För ca 3 år sedan flyttade jag ju från Rannebergen till Majorna men jag har hittills valt att ha kvar min gamla läkare uppe i Lövgärdet. Om inte min nuvarande läkare kan göra något mer för mig känns det som om det är hög till att försöka hitta en ny läkare närmare stan.  Bara det att det är en bra bit att åka gör att jag redan haft funderingar på att byta läkare… och nu med allt strul kring detta med värken i mina leder så känns det som om det är hög tid att få tummen ur och hitta en ny läkaren närmare där jag bor idag.

Som sagt… tillbaka på ruta ett och åter i sysselsättning på heltid… Fortsättning Följer!

//CivXL

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: