Internetmonstret

Läste en artikel på GP.se som känns relevant att kommentera. Artikeln handlar om att internet har blivit ett monster där polisen säger sig stå handfallen inför t.ex. inläggen på Flashback. Visst, olaga hot är allvarligt och skall följas upp, men det är en sak att få ett personligt adresserat hotbrev i din epost och en helt annan sak när någon frustrerad person lättar på ventilen i ett forum på nätet.

Jag tror att om vi hade satt mikrofoner och streamat vad som sägs i kafferummen hos polisen, vilken myndighet som helst eller på vilken annan arbetsplats som helst i landet så skulle vi garanterat få gott om material att åtala folk för enligt samma tankesätt. Skillnaden med nätet är att där blir dina åsikter oändligt mycket mer publika samtidigt som du som individ har en högre grad av anonymitet.

I samhället idag finns det ett enormt uppbyggt tryck av frustration där många känner sig svikna och förtryckta av samhället. Denna frustration måste få ett utlopp och i mina ögon är det bättre att man ventilerar sin frustration i ett internetforum än går och sätter en bomb på dörren till t.ex. någon åklagares bostad.

Internet innebär frihet under ansvar och i mina ögon är forum likt Flashback bara ytterligare ett ”lunchrum” där man sitter och spyr galla över det man inte kan påverka.

Det är skillnad mellan hot och hot…

//CivXL

Annonser

One Response to Internetmonstret

  1. jagyer skriver:

    Klok kommentar! Om man lägger ett lock över en jäsande deg i en bunke betyder det ju inte att den slutar jäsa för det…

%d bloggare gillar detta: