Om CivXL

Varför CivXL?
Det hela började för snart fem år sedan när jag slutade sända närradio i Göteborg och fick ett abonnemang på ett webbhotell över och en domän som inte längre var aktuell. Istället för att låta hotellet stå oanvänt lät jag den inaktuella domänen förfalla och sökte istället efter en idé till en ny domän att ersätta den som jag hade kopplad till det radioprogram jag sände. Ur denna process föddes CivXL.

Jag ville ha en kort domän max 4-5 tecken. Jag ville att den på något sätt återspeglade mig som person och mina intressen. Såhär resonerade jag ungefär när jag kom fram till CivXL:

Civ — Som ett stort fan av Sid Meier’s Civilization och med ett intresse för samhällets förändring blev Civ en given inledning på domännamnet.

XL — Extra Large. Dels är jag själv rätt kraftigt byggd och dels hade jag stora planer för min nya domän… sen föredrar jag när personer av motsatta könet är, likt mig, modell större 

Fem år har gått…
I början hade jag CivXL som en testsida för allt möjligt och det var inte förrän i slutet av 2007 som sidan fick ett mer seriöst innehåll. Det var även i samband med detta som jag började använda pseudonymen CivXL i olika sammanhang.

Under vintern och våren 2009 gjorde jag sedan ett första försök att komma igång och blogga. Bloggen låg då på Microsofts Live Spaces så när den tjänsten skulle läggas ner hösten 2010 och jag fick erbjudandet om att flytta bloggen hit till WordPress tänkte jag ge bloggande en ny chans… fast denna gång på Svenska! För att få någon återkoppling till den gamla bloggen kommer jag låta namnet på bloggen, CivXL Blog Space, lever vidare.

På den engelska bloggen hade jag en ”catch phrase” men den passar inte det tänkte innehållet i min nya blogg på Svenska. Så jag letar fortfarande efter en ny ”one liner” att avsluta mina inlägg med…

//CivXL

Gillar du det du läser?
Visa gärna din uppskattning genom att skänka en slant!
Donera Via PayPal

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: